Bydlet na statku a chovat zvířata. Tak vidí budoucnost autistických dětí
Datum: 29. 6. 2022
Bydlet na statku v Chouzovech na Plzeňsku, chovat zvířata a pracovat pro lidi v okolí. Tak si budoucnost svých autistických dětí představují rodiče ze spolku Ulita. Podle nich je důležité, aby děti vyplnily čas něčím, co dává smysl, a neskončily v ústavu.
Ústavní péči pro naše děti nechceme
Jak uvádí další členka spolku Iva Zimmerhackerová, která vychovává dva syny s autismem, jednalo by se o projekt s komunitním bydlením, které by vyloučilo ústavní péči.
„Tu si pro naše děti nepřejeme,“ doplňuje matka 17letého Honzy a 15letého Martina.Iva i Zuzana mají totiž jedno společné. Za sebou mají každodenní boj o budoucnost svých dětí, a nechtějí tedy vynaloženou energii promarnit tím, že by děti skončily v ústavu.

Další články

Festival Inkluzivní Kultury 2024

Festival Inkluzivní Kultury 2024

S kulturou inkluze není iluze je podtitul letošního ročníku Festivalu inkluzivní kultury, spojeného s oslavami 30 let působení Katedry speciální a inkluzivní pedagogiky PdF MU. Probíhá ve dnech 10. - 12. září 2024 v prostorách Pedagogické fakulty a v Sálu Milosrdných...

Úroveň zdravé stravy ve školách

Úroveň zdravé stravy ve školách

Školní stravování je často probírané téma. Každý rodič chce pro dítě to nejkvalitnější jídlo a aby odcházelo z jídelny najedené. Jaká je vlastně úroveň českých školních jídelen? Jsou jídla nutričně vyvážená a proč dětem nechutnají? ​Více...