Křeček práci nezvládne, trestá mě za jiné názory, brání se Šimůnková
Datum: 29. 6. 2022
Kdy jste se o tom, že vám Stanislav Křeček odebere veškerou agendu, dozvěděla?
Dnes (v úterý) v 9.30 jsem byla povolána na schůzku do kanceláře ombudsmana, což nebývá obvyklé. Už jsem trošku očekávala, že to nebude nic dobrého. Pan ombudsman mi bez dalšího řekl, že mi bere veškerou moji agendu.
Jak to zdůvodnil?
Že si dlouhodobě nerozumíme, nemáme podobné, stejné názory a že instituce Veřejného ochránce práv by měla mluvit jedním hlasem. A že je to monokratický orgán. Což je naprostý nesmysl. Ombudsman i jeho zástupce jsou volení Poslaneckou sněmovnou, mají stejná práva i povinnosti. Jediné, na čem je zástupce závislý, je to, že ombudsman mu svěřuje část agendy. A takto to bylo 22 let, co ombudsmanství existuje. Vždycky měl polovinu agendy ombudsman, polovinu jeho zástupce. A ač měli často rozdílné názory, a to se stávalo, tak nikdy nedošlo k takto bezprecedentnímu kroku, aby byla zástupci odebrána celá agenda. To jest vyprázdněna veškerá jeho (zástupcova) pracovní činnost. Myslím si, že je to proti zákonu o veřejném ochránci práv.

Další články

Česko běží modře

Česko běží modře

Připojte se k nám 2. dubna 2025 na Světový den porozumění autismu! ????Charitativní akci ČESKO BĚŽÍ MODŘE zahájíme opět v Praze na Letné, výtěžek poputuje na podporu lidí na spektru autismu a jejich rodin.Pomozte nám zpřístupnit služby lidem, kteří je nejvíce...