Blog Svět podle Lucie
Datum: 15. 6. 2022

Autorka se snaží prostřednictvím výtvarné činnosti vyjádřit svoje pocity a osobitý pohled na svět kolem ní. Vzhledem k její jedinečné schopnosti vidět souvislosti JINAK, která je dána autismem, vznikají originální tematická díla.

Již v průběhu školní docházky začala v rámci volnočasových aktivit navštěvovat Individuální výtvarnou terapii , vedenou lektorem Mgr. Pavlem Sochorem, Ph.D., nejprve na hodinu týdně, velmi záhy se čas terapie prodloužil na celé 2 hodiny.

Zde je třeba zdůraznit, že soustředěná práce bývá u osob s autismem velmi namáhavá a stresující, její délka je ovlivněna momentálním psychickým stavem a celkovou konstelací okolností, které mohou, ale ne vždy nutně musí zafungovat rušivě. Proto je třeba stále zkoušet různé varianty a kombinace technik, přístupů, komunikace, téma. Více zde.

Další články

Festival Inkluzivní Kultury 2024

Festival Inkluzivní Kultury 2024

S kulturou inkluze není iluze je podtitul letošního ročníku Festivalu inkluzivní kultury, spojeného s oslavami 30 let působení Katedry speciální a inkluzivní pedagogiky PdF MU. Probíhá ve dnech 10. - 12. září 2024 v prostorách Pedagogické fakulty a v Sálu Milosrdných...

Úroveň zdravé stravy ve školách

Úroveň zdravé stravy ve školách

Školní stravování je často probírané téma. Každý rodič chce pro dítě to nejkvalitnější jídlo a aby odcházelo z jídelny najedené. Jaká je vlastně úroveň českých školních jídelen? Jsou jídla nutričně vyvážená a proč dětem nechutnají? ​Více...