Rodí se nejvíce dětí s autismem v historii. Vznikají pro ně nová denní centra
Datum: 15. 4. 2023

JEDEN AUTISTA NA 36 NOVOROZENCŮ
Podle přednosty psychiatrické kliniky při Fakultní nemocnici v pražském Motole Michala Hrdličky strmě narůstá počet novorozenců s poruchou autistického spektra. Na 36 narozených dětí připadá podle amerických lékařů jedno dítě s autismem.
Dětí s poruchou autistického spektra raketově přibývá.
V 70. letech minulého století přitom bylo novorozeně s autismem v poměru 1:5000, v 90. letech to již bylo jedno dítě na 500 narozených, před deseti lety byl již jeden autista na 68 novorozenců.
„Během posledních deseti let se to stalo tak časté, že teoreticky v každé školní třídě by mohlo být jedno dítě s autismem,“ dodal Michal Hrdlička.“…Více  zde.

Další články

Festival Inkluzivní Kultury 2024

Festival Inkluzivní Kultury 2024

S kulturou inkluze není iluze je podtitul letošního ročníku Festivalu inkluzivní kultury, spojeného s oslavami 30 let působení Katedry speciální a inkluzivní pedagogiky PdF MU. Probíhá ve dnech 10. - 12. září 2024 v prostorách Pedagogické fakulty a v Sálu Milosrdných...

Úroveň zdravé stravy ve školách

Úroveň zdravé stravy ve školách

Školní stravování je často probírané téma. Každý rodič chce pro dítě to nejkvalitnější jídlo a aby odcházelo z jídelny najedené. Jaká je vlastně úroveň českých školních jídelen? Jsou jídla nutričně vyvážená a proč dětem nechutnají? ​Více...