Kolín: Vodárna se na podporu autismu rozsvítí modře
Datum: 28. 3. 2016

28. 3. 2016

Na 2. dubna připadá Světový den porozumění autismu a na celém světě se lidé zapojují do osvětové kampaně „Light it up blue – Rozsviťme se modře“.

Kolín: Vodárna se na podporu autismu rozsvítí modře
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

Modrá barva symbolizuje komunikaci a sebevyjádření. Právě v těchto oblastech mají lidé s autismem a poruchami autistického spektra celoživotní a největší potíže.

Také město Kolín se k této akci letos připojuje. V sobotu 2. 4. 2016 bude modře osvětlena Vodárna v Kolíně. A dne 1. 4. 2016 bude na Karlově náměstí sdružením Volno, pro pomoc rodinám dětí s postižením připravena zážitková informační akce „Modrý den“. Bude zde připraven stánek s informacemi o autismu a o všem co Vás v této souvislosti zajímá.

Zapojit se můžete i vy, buďto se tento den oblékněte do modré nebo si u stánku na náměstí vyzvedněte modrou stužku a podpořte osoby s autismem.

Ze zdroje:http://www.parlamentnilisty.cz/

Další články

Autismus – nic pro slabochy! 2. dubna je den porozumění autismu

Autismus – nic pro slabochy! 2. dubna je den porozumění autismu

Možná jste viděli některý z těchto filmů - oskarový Rain Man (1988) s fenomenálním Dustinem Hoffmanem, nebo český s názvem Spolu (2022) se Štěpánem Kozubem v hlavní roli. Anebo dokument Veroniky Stehlíkové Děti úplňku (2017). Co mají všechny tyto filmy společného?...

Rodičovství s ádehádětem? Více úsilí, méně výsledků

Rodičovství s ádehádětem? Více úsilí, méně výsledků

Rodiče dětí s ADHD často čelí kritice nebo nedorozumění ze strany ostatních, kteří si mohou mylně myslet, že problematické chování dítěte je výsledkem špatné výchovy. Přitom vynakládají obvykle mnohem více energie než rodiče neurotypických dětí. Bohužel to ale není...