OBRAZEM: Modrý průvod. Lidé se seznámili s problémy autistů
Datum: 31. 3. 2016

31.3.2016/ Autor: Redakce

Brno – První z řady akcí pořádaných u příležitosti Mezinárodního dne porozumění autismu, připadajícího na sobotu, se ve čtvrtek konala v Brně před sídlem ombudsmanky. Lidé si na místě mohli zahrát tematické hry, které jim přiblížily život autistů.

První z řady akcí pořádaných u příležitosti Mezinárodního dne porozumění autismu se ve čtvrtek konala v Brně. Centrem města prošel "modrý" průvod.
První z řady akcí pořádaných u příležitosti Mezinárodního dne porozumění autismu se ve čtvrtek konala v Brně. Centrem města prošel „modrý“ průvod.Autor: DENÍK/Ludmila Korešová

Při jedné z her procházeli lidé šachovnicí vytvořenou na chodníku a na každém jejím poli plnili úkol. „Ocitli se v situacích, se kterými se autisté běžně potýkají,“ popsala mluvčí pořádající Asociace pomáhající lidem s autismem Mariana Ambrožová.

Nakonec přibližně třicítka účastníků akce vyrazila na pochod centrem města. V průvodu měli na sobě modré oblečení nebo alespoň v ruce drželi modrý balonek.

Modrá barva propojuje všechny akce pořádané k Mezinárodnímu dni porozumění autismu. Je totiž barvou komunikace, která je právě jedním z hlavních problémů lidí s poruchami autistického spektra.

Zdroj: http://brnensky.denik.cz/

Další články

Hipoterapie: Když za léčbou stojí kůň

Hipoterapie: Když za léčbou stojí kůň

Ne nadarmo se říká, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu. Koně však mají i léčivou sílu, díky které dokážou doslova zázraky. Co je hipoterapie a proč je skvělá? ​Více zde.