NELEHKÝ ÚDĚL KATEŘINY: STARÁ SE O TŘI POSTIŽENÉ DĚTI. POTŘEBUJÍ REHABILITACE I PSYCHOLOGA, RODINA SHÁNÍ PENÍZE
Datum: 30. 6. 2022

…„Všechny tři děti jsou pro mě zlatíčka, i když je to s nimi těžší než s dětmi okolo,“ vypráví paní Kateřina. Její nejstarší dcera Linda se narodila před 12 lety, brzy ale vyšlo najevo, že se nevyvíjí jako ostatní děti. „Má diagnostikovanou mentální subnormu, sociálně emoční nezralost, těžké poruchy učení, poruchu komunikace v porozumění a poruchu příjmu potravy,“ vypočítává diagnózy maminka Kateřina.
Bohužel ani s jejími dalšími dvěma dětmi, Mirečkem a Jiříkem, se život nemazlil. „Mirek má středně funkční autismus (přesněji Aspergerův syndrom), ADHD,“ popisuje Kateřina s tím, že trpí také těžkými afektovými stavy a jeho stav se v poslední době zhoršil natolik, že mu dělá obrovské potíže interagovat se spolužáky či okolím. Také nejmladší, sedmiletý Jiřík má autismus. „Je plně na plenách, ale snaží se udržet na běžné škole, i když dojíždí stejně jako Linda na menší vzdálenou školu kvůli malému počtu dětí ve třídě,“ vysvětluje Kateřina.“….. Více zde.

Další články

Hipoterapie: Když za léčbou stojí kůň

Hipoterapie: Když za léčbou stojí kůň

Ne nadarmo se říká, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu. Koně však mají i léčivou sílu, díky které dokážou doslova zázraky. Co je hipoterapie a proč je skvělá? ​Více zde.